Tien dingen (die je misschien nog niet wist) over MARNIX and ALLY


Op regelmatige basis verschijnen hier blogposts over nieuwe merken, bepaalde strategies, over M and A people, … Maar eigenlijk hebben we nog maar weinig interessante weetjes over M and A zélf op een rijtje gezet. Of je ons nog maar een beetje kent of net heel goed, we hebben er ineens een nieuwtje in verstopt. We gaan steevast voor een 'aha-erlebnis'!

1. M and A startte oorspronkelijk met 10 jonge Belgische merken. Als eerste bureau namen we de lead om Belgische fashion merken met een persoonlijke PR approach meer in de aandacht te brengen. Met interessantere start-up budgetten en strategische ondersteuning zorgden we voor de ideale kick-off voor jonge labels. De dag van vandaag is er een hele pijler ‘growth strategy’ rond opgebouwd. Jonge labels kunnen dus bij M and A aankloppen voor advies, coaching en begeleiding in hun road to succes. We create and communicate stories.

2. M and A bestaat bijna 8 jaar en is actief in mode, design, beauty en lifestyle. We volgen op de voet hoe de markt beweegt en spelen zo in op vooruitstrevende thema’s die merken spot on in de media/op de markt positioneren. Ben je niet zeker of jouw merk valt onder één van voorgenoemde sectoren en wil je wel met ons samenwerken? Neem gewoon contact met ons op, we like a challenge.

3. Content en storytelling is the key to success. Sterke, onderbouwde content is de rode draad doorheen je verhaal. Zit die niet goed? Heb je geen enkel idee welke vormen van content je kan inzetten voor jouw merk? Hoe zorg je dat je verhaal goed aansluit op je doelgroep? M and A zorgt voor een duidelijk plan.

4. M and A heeft een groot hart voor groene labels en helpt merken ook met het verduurzamen van hun strategy. Is jouw communicatie duidelijk afgestemd op je brand story? Wil je duurzamer groeien, maar weet je niet waar te starten? Wij helpen jouw business groeien tot een eco-system met een win-win mindset.

5. M and A is preferred PR, influencer en content creation partner van Unilever voor alle merken die bezig zijn met duurzaamheid. Makes us proud.

6. M and A heeft het hoofdkantoor met showroom in Antwerpen, Berchem. Maar sinds kort werd er een nieuwe hub geopend. Primeur! M and A zit sinds nu op C-mine in Genk. Van daaruit worden alle brand & growth strategies uitgewerkt. Meer hierover volgt snel.

7. Fun fact: het bureau is een all-women agency. Eerlijk toegegeven is dat organisch zo gegroeid en zijn mannelijke collega’s zeker welkom - where’s MARNIX?! - maar bij deze een kleine fist bump to all the M and A girls.

8. Fun fact 2: Waar komt de naam MARNIX and ALLY vandaan, you wonder? De naam MARNIX & ALLY komt van de Marnixplaats in Antwerpen waar de droom ooit begon. Dat in combinatie met zaakvoerder An-Katrien Dullers die in een muzikaal verleden (very long time ago) ook wel Ally genoemd werd, et voila, MARNIX and ALLY was born. Zie je trouwens ook de link met de driehoeken in het beeldlogo van M and A?

9. Voor wie in PR zit of met een PR bureau werkt, is het concept ‘persdagen’ een bekend gegeven. Beknopt houdt dat in: twee keer per jaar worden nieuwe collecties voorgesteld aan journalisten, stylisten en influencers tijdens een two-day event. Daarbij worden heel wat mensen bij elkaar gebracht. Wel, bij MARNIX and ALLY riepen we in 2016 het concept PRESS DATES in het leven waarbij we personal daten met key media en influencers. Heerlijk hoe we dit concept post-lockdown gewoon kunnen verderzetten. One on one zullen we, met de nodige social distance, toch dat persoonlijk contact behouden met ons gewaardeerd medianetwerk. Kwaliteit boven kwantiteit. Diepgang boven chit-chat.

10. M and A heeft een prachtige showroom in hartje Antwerpen die ook als eventspace kan worden ingezet. Event op de planning? Op zoek naar lichte ruimte met grote tuin in het midden van de stad? You can ring our bell.

Welk weetje was voor jou helemaal nieuw? Zijn er nog vragen die op je lippen branden?

Mocht één van bovenstaande topics jouw interesse gewekt hebben, geef zeker een gil.

XO

MARNIX and ALLY
ps: hou de blog zeker in de gaten. We leggen de komende dagen ons strategisch concept ‘brand builder’ uit.

An-Katrien Dullers
CEO - PR & Communication
an-katrien@marnixandally.com