Wat is jouw merkstrategie voor 2021? (in Dutch)

De zomer was heftiger dan gepland en niet alleen door corona. Maar heftig in de positieve zin. Het werd één van de boeiendste, meest leerrijke én dankbare periodes in bijna 8 jaar MARNIX and ALLY. We gingen online events en webinars organiseren, we bereidden grote PR en influencers projecten voor voor vernieuwende conscious brands, we bedachten volledige marktintroducties en we doken in heel wat duurzame merkverhalen.

En graag staan we even stil bij dat laatste. Want heel wat merken, loyale bestaande klanten én fonkelnieuwe, gingen met ons aan de slag en gaven een stukje van hun kostbare tijd aan ons zodat wij even stil konden staan.

Want zonder merkstrategie heb je geen kader, geen sturing, geen basis. Maar als die één keer goed zit en je je merk grondig onder de loep hebt genomen en begrijpt, dan kan je als geen ander naar de toekomst kijken. Ready for growth.

Heb jij jouw merkstrategie al bepaald voor 2021?


Jouw merkstrategie in een veranderde wereld

We kunnen het niet genoeg benadrukken: je kan niet groeien zonder merkstrategie. En die merkstrategie moet je uiteraard om de zoveel tijd updaten. De markt kan shiften, jouw doelgroepen of producten kunnen beïnvloed worden door nieuwe inzichten, het financiële plaatje kan er anders gaan uitzien…Een merkstrategie is een gids om als merk te blijven groeien en relevant te blijven. Je moet een connectie blijven maken met de markt die je voor ogen hebt. En een kader definiëren dat ervoor zorgt dat je kan vasthouden aan een overduidelijk merkverhaal.

——

“Ben zo blij dat ik met jullie in zee ben gegaan. Alle puzzelstukje vallen in mekaar. Soms zie je niet meer wat er voor je neus ligt”, zegt Franca Faggio Del Giglio oprichtster juwelenlabel Franca - merkstrategie.

——

Het is ook vanuit het stilstaan dat er nieuwe perspectieven aan de dag komen. Nieuwe opportuniteiten die je enkel kan spotten als het merk bekeken wordt vanuit the other angle.Hoe beweegt mijn publiek en waarom? En hoe kan ik als merk meerwaarde blijven bieden?


Content, niet zomaar een modewoord Jouw merkstrategie in een veranderde wereld

Hoe heeft een veranderende merkstrategie invloed op de content die je merk verspreidt? Een merk- en contentstrategie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, want het ene versterkt het andere. De content is de vertaling van het merkverhaal. Dus als je de puntjes op de i zet in je brand story, moet dat ook volgen in je content.

Geen losse flodders. Geen leuk beeldje links en rechts. Content zorgt voor herkenning, merkbewustzijn en prikkels die de sales uiteindelijk aanwakkert en de community activeert. Content verspreidt je merkvisie, dus daar zit maar best een mooie lijn in. Consistentie in je contentstrategie geeft vertrouwen aan de consument. Daarom ontwikkelden we bij MARNIX and ALLY ‘the circle of content’, een interessante aaneenschakeling van content opportuniteiten die je merk doet groeien. Die doen we hier later nog wel uit de doeken…:)

——

"De content strategie heeft duidelijk bijgedragen aan de groei van de branding van Cîme. Dit is rechtstreeks meetbaar door onze volgers op social media en onze online sales ”, zegt Anke De Boek, mede-oprichtster skincare label Cîme - contentstrategie.

——


Andere strategieën?

Het bouwen van een merk kan je vergelijken met het bouwen van een huis. Als de funderingen goed zitten kan je erop bouwen wat je wilt. Maar je kan niet ondoordacht te werk gaan. Enkel stap voor stap bereik je je doel.

Elk merk zit anders in mekaar en heeft andere noden. Na een eerste sessie voelen we al snel aan waar de grootste ‘gaten’ zitten en zo ontstaan strategieën die uiteenlopende topics kunnen betrekken.

Denk aan groeistrategieën met focus op retail, content, sociale media of marketing of gewoon the whole shebang. Vraag ons waar we kunnen helpen. Als full service agency hebben we alles in huis om volledig in-house jouw merkverhaal mee te bouwen en te verspreiden.


Ligt jouw merkstrategie voor 2021 al op tafel?
Of mogen wij met je meedenken?


Deze strategieën zijn afgerond/ongoing:

 • Seventh Generation, schoonmaak label sociale media approach (coming soon)
 • Ellio, speed pedelec, de volledige marketing, alsook merk- en contentstrategie
 • Succesplanner, een merkstrategie met focus op content
 • Laurence Delvallez, juwelenlabel, groeistrategie
 • Petit Pourri, geborduurde wenskaartconcept, retailstrategie
 • Leselles, knitwear label, merkstrategie met focus op sociale media en collectie
 • Cîme, skincare label, content- en retailstrategie
 • Awardt, handtassenlabel, merkstrategie
 • N-ue, juwelenlabel, contentstrategie
 • Zeitschild, skincare label, contentstrategie
 • Franca, juwelenlabel, merkstrategie
 • F.Egidio, conscious fashion label, merkstrategie en brand development
 • Nief collectief, couscious juwelen label, merkstrategie
 • Re°Invented, conscious fashion, merkstrategie en merkontwikkeling


Contacteer ons nu om mee te denken over jouw groeiverhaal.


An-Katrien Dullers
CEO - Head of PR & Communication
an-katrien@marnixandally.com


Katherina Kitsinis
Brand expert
katherina@marnixandally.com