JBC lanceert als eerste Belgische modeketen 100% gerecycleerde totebag

Bij MARNIX and ALLY hebben we een groot hart voor duurzame Belgische merken. It’s one of our things remember?
(read here) We waren dan ook dolenthousiast toen JBC ons contacteerde om de buzz te creëren in ons netwerk bij de lancering van hun gloednieuwe 100% recycled totebag. Graag nemen we je mee op ontdekking hoe JBC er in sloeg om als eerste Belgische modeketen de eigen cirkel volledig rond te maken.

The Green Dream

Het Limburgse familiebedrijf streeft er al jaren naar om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Elk jaar proberen ze hierin steeds een stapje verder te gaan. Het is een voortdurend proces waarin JBC zelf verantwoordelijkheid neemt om te weten wat er met hun kleding gebeurt. Met behulp van betekenisvolle partnerships met Wereld Missie Hulp en het Nederlandse bedrijf Wolkat, vatten ze de koe bij de horens. Met de bij JBC ingezamelde kledij gaat Wereld Missie Hulp aan de slag met de bruikbare kleding en de rest wordt vervezeld door Wolkat om te dienen als grondstof voor nieuwe producten. Dankzij deze constructieve samenwerking blijft er maximum 10% afval over in plaats van de vroegere 50%.

Challenge accepted!

De uitdaging bestond er dus in om het afval te reduceren tot een 100% gerecycleerd item. Onder het motto “afval is pas afval als je er niets mee doet” ging JBC vlijtig aan de slag met als resultaat de gloednieuwe volledig gerecycleerde totebag in mooie denimlook. Niet alleen de stof is afval dat een nieuw leven kreeg. Ook de lederen riemen en het labeltje zijn vervaardigd uit snijafval van zwarte en bruine JBC-riemen. Het zachte prijskaartje van 6,50 was een bewuste keuze.

Valerie Geluykens, CSR Manager bij JBC: “We nemen als bedrijf graag onze verantwoordelijkheid in het sluiten van onze eigen cirkel. Ons doel is niet om winst te maken, maar om onze klanten op een gemakkelijke en toegankelijke manier bewust te maken van duurzame keuzes. Onze green journey is nog niet perfect, maar we zetten wel oprecht stappen in de goede richting. Na deze tussenstap hopen we in de toekomst ons 100% recycled aanbod uit te breiden met stylishly sustainable gezinsmode.”

Benieuwd hoe dit proces in z’n werk gaat? Check dan zeker deze video!

Draag jij ook graag jouw steentje bij aan dit duurzaam initiatief? Wil jij ook graag eco-friendly and trendy shoppen?
De totebags zijn vanaf nu verkrijgbaar zowel online als in de winkels.

Vragen? Beelden?
Contact: margot@marnixandally.com