Even pauzeren om te reflecteren? (in Dutch)

We leven in een tijdperk waar simpelweg hard werken voor een mooie toekomst geen garantie is voor geluk… Kunnen we dan nu even pauzeren om te reflecteren?


Verandering, tijden van onzekerheid en chaos brengen nieuwe mogelijkheden aan wal en schijnen licht op andere invalshoeken.

Dat de wereld er na deze crisis anders zal uitzien?

Daar zijn we bij MARNIX and ALLY van overtuigd. Het consumentenlandschap zal veranderen. Het zal andere prioriteiten stellen en op zoek gaan naar zekerheid. Leiders. Rolmodellen.

“En merken zullen model moeten staan”, aldus CEO An-Katrien Dullers. “Thought leadership wordt een vereiste. Sterke authentieke merken met een duidelijke visie en een gefocuste strategie die echte meerwaarde blijven bieden aan de consument die op zijn beurt zal zoeken naar veiligheid, welzijn en inspiratie zullen overleven en terugslaan.”

Nu isolatie en eenzaamheid (plots) snel the new black wordt, is er eindelijk een kans om te pauzeren, maar ook om te reflecteren. Het geeft consumenten de tijd na te denken en te analyseren wat hun ideologie is over het ‘goede leven’.

We leven in een generatie waar simpelweg hard werken voor een mooie toekomst geen garantie is voor geluk, dus waarom niet investeren in jezelf?

We verwachten een zachtere benadering van consumentengedrag - één waarin plezier, persoonlijk welzijn en het verlangen om normaal te leven even geldige maatstaven zijn voor het leven als prestatie. Consumenten zijn niet langer uit op super efficiëntie, maar omarmen momenten van ‘downtime’ en plezier. Een nieuw positief perspectief op het leven.

“Meer dan ooit zullen merken zich moeten klaarstomen om deel uit te maken van die nieuwe mindset”, aldus onze merkstrateeg Katherina Kitsinis. “Merken zullen hun strategie opnieuw moeten vormgeven om te voldoen aan de wensen die horen bij een langzame, introspectieve en vreugdevolle levensstijl.”

Ze zullen een deep-dive moeten maken in de leefwereld van hun publiek om inzicht te krijgen hoe dit zich uit in het veld. Des te groter de meerwaarde is die ze als merk kunnen bieden aan hun publiek, des te groter de merkconnectie er zal zijn. Zij die alert zijn, luisteren en pro-actief aan de slag gaan, zullen hier sterker uitkomen.

We zijn er van overtuigd dat een veranderend consumentenlandschap kansen biedt. Opportuniteiten die een drijfveer zijn om nieuwe toekomstgerichte strategieën te creëren. We geloven in de kracht van collectieve actie. We zagen bedrijven die in korte tijd, vanuit hun expertises positief wisten bij te dragen aan het verhelpen van deze crisis. Het is door samen in actie te treden en systemen te doorbreken, door te denken over de sectoren heen en af te stappen van oude denkwijzen dat we zullen komen tot nieuwe modellen waar transparantie, sociale connectie en digitalisering een cruciale rol zullen spelen om tot businesscontinuïteit te komen.

#samensterk, ook na Corona.

Het team van experten bij MARNIX and ALLY staat klaar om merken op strategisch niveau bij te staan. Hoe blijf je relevant? Hoe ga je je merk verder laten evolueren de komende maanden? Wat is je unieke stem? Hoe vind je de weg naar je consument?
We zorgen voor de connectie tussen merk en mens. Wij schijnen het licht op The Other Angle.


(📷 Positive quote in picture by Sophia Joan Short)


Zit je met vragen?

An-Katrien Dullers
CEO - PR & Communication
an-katrien@marnixandally.com


Katherina Kitsinis
Brand expert
katherina@marnixandally.com