CLIENT SPEAKING — VALERIE VELDEMAN FROM VELDEMAN BEDDING TALKS ABOUT WORKING WITH M AND A (IN DUTCH)

VERNIEUWDE STRATEGIE BIEDT NIEUW KADER VOOR VELDA 2.0

Valerie staat mee aan het roer van Veldeman Bedding, een bloeiend familiebedrijf met bijna 70 jaar ervaring op de teller. Deze warme onderneming geniet naam en faam in de (Belgische) matrassenwereld en zet al sinds mensenheugenis in op duurzaamheid.

Ondanks hun kennis en expertise was het een uitdaging om een nieuw kader op te zetten dat aansluiting vindt met een marketing- en communicatiestrategie. Daarom klopten ze aan bij MARNIX and ALLY om hun collectiestrategie te herbekijken. Al snel zag Velda 2.0 het daglicht en nam een vliegende start.

Het was vanuit een grote tevredenheid over deze aanpak dat ze opnieuw bij M and A aanklopten om hun communicatie rond duurzaamheid uit te werken. Ook hierin zorgde het team voor heel wat eyeopeners en schreef in nauwe samenwerking met de betrokkenen van het bedrijf mee aan hun inspirerend merkverhaal.

velda.net, @velda__bedding


Een belangrijke schakel

Ik ben business controller en sustainability coördinator, maar mijn functie binnen ons bedrijf is overkoepelend en gaat veel verder. Dat vind ik er net zo leuk en uitdagend aan. Gedreven en enthousiast probeer ik mijn taken te vervullen en ik draag graag de ethische waarden mee uit waar ons bedrijf al jaar en dag voor staat. Ik hou van langdurige partnerships opzetten en ben steeds opzoek naar die klantgerichte win-winsituatie. Voor mij ook liever geen rond-de-pot gedraai, maar een directe, no-nonsens aanpak. Vermoedelijk is dat een van de redenen waarom het zo ‘klikt’ met het M and A team. Hun efficiënte manier van werken is quasi onevenaarbaar en hielp ons instant meters vooruit.

Het zit in het dna

We merkten op dat onze duurzame initiatieven op veel bijval konden rekenen in het huidige ondernemersklimaat. Wat ons, denk ik, toch onderscheidt, is dat die ideeën bij Veldeman al heel lang leven. Het zit er echt in ‘gebakken’. Mijn grootvader die het bedrijf opstartte, was enorm sociaal geëngageerd, die integriteit ging verder van vader op zoon en ook ik werd erdoor ‘gebeten.’

Onze verantwoordelijkheid als bloeiend bedrijf is om iets terug te geven en om nog meer mensen wakker te schudden om het beter te proberen doen.

Neem nu het vinden én ook kunnen houden van goede mensen. Wel, wij beseffen ten volle: we hebben goede mensen in huis en het is voor ons dan ook een vanzelfsprekendheid om hen te soigneren. Een goede dynamiek is essentieel en van onschatbare waarde. Het was fijn om te zien dat de persoonlijke aanpak van MARNIX and ALLY perfect matchte met onze achterliggende filosofie: klantgericht actie ondernemen en nooit uit het oog verliezen waarom je gelooft in bepaalde mensen en merken.

Open kaart spelen

Iets waar wij aanvankelijk wat terughoudender tegenover stonden was: moeten wij onze duurzame inspanningen - ook als die nog niet helemaal op punt staan - wel naar buiten brengen? Durven we mogelijke ‘tekortkomingen’ ook tonen?

Enter: MARNIX and ALLY. Zij gaan prat op een open manier van communiceren. Potentiële klanten appreciëren eerlijkheid en transparantie in je duurzaamheidsbeleid, klonk het. Een gouden regel bleek: het proces ernaartoe is soms belangrijker dan de perfecte uitkomst. Communiceer dus duidelijk de stappen die je onderneemt, maar wees eerlijk zodat de klant precies weet wat hij aan je heeft. En dat heeft, ook bij ons, zijn effect niet gemist.

Naar een circulair merkverhaal

Onze duurzame visie bleek wel in ons hoofd en hart te zitten, maar we kregen hem maar niet vertaald op papier. Een nijpend probleem, want we hadden dringend nood aan een gestructureerde visie die we - als groeiend bedrijf - konden communiceren naar ons team, maar zeker ook naar de buitenwereld.

M and A toverde (in no-time) ons en en en-verhaal om in een professionele formule, waarmee we onmiddellijk aan de slag konden. Dat vond ik fenomenaal: eindelijk wisten onze mensen duidelijk waaraan ze precies dagelijks bijdroegen, konden wij onze ‘blind spots’ beter inschatten en inzetten op een breder consumentenbereik.

Vooruitstrevende visie

We klopten initieel bij MARNIX and ALLY aan omdat we al een hele tijd op zoek waren naar een fris kader om onze collectie in te presenteren. En het moet gezegd: we kregen zoveel meer dan we gevraagd hadden. Dan heb ik het niet enkel over een verhelderende kijk, ze brachten ook een bepaalde focus in ons aanbod en zorgden ervoor dat we nu merkbaar meer klanten bereiken.

We durven nu nog ‘verder’ kijken en onze klassieke manier van werken, die gericht was op B2B, werd bijgeschaafd. Ook leerden we ons te verplaatsen in de beweegredenen van de eindklant. Hierdoor anticiperen we nu veel vlotter op hun noden, wat uiteraard een grote meerwaarde betekent. Ik kan de M and A-aanpak enkel maar aanbevelen.

Voor zowel starters als voor bedrijven die hun pluimen reeds hebben verdiend. Een verfrissende kijk kan zoveel opheldering brengen en ervoor zorgen dat je meer klanten kan inspireren. Vernieuwend en verrijkend, beloofd!

Ik ben ervan overtuigd dat onze samenwerking hier (nog lang) niet stopt. Hun authentieke, integere manier van werken is aanstekelijk en spitsvondig. Ze luisterden echt naar ONS verhaal en onze precieze noden, stippelden timing en doelstellingen uit en ze gingen aan de slag voor we er erg in hadden. Het team stelt zich steeds professioneel en flexibel op én weet van aanpakken. En wat fijn is: ze staan met hun voeten op de grond en gaan voor resultaat.

Wat kan ik nog meer zeggen: de ‘klik’ is er en de gedeelde passie voor mensen en (duurzame) merken ook.

Wil je ook graag jouw merk strategisch onder de loep te nemen?
Stuur ons een mailtje en bekijk samen met ons welke aanpak bij jou past!

Katherina Kitsinis
Brand expert
katherina@marnixandally.com