CASE LAURENCE DELVALLEZ — 
Merkstrategie als gps voor groei (in dutch)

Het universum van Laurence Delvallez uittekenen was het startpunt van het merkstrategisch groeitraject dat we ontwikkelden voor het merk. “Een creatieve ziel wiens hoofd nooit stilstaat.” Zo kan je het brein van oprichtster van het gelijknamige label Laurence Delvallez het best omschrijven. Het barst soms uit z’n voegen en de ideeën schieten alle kanten uit. Dus wat is dan de eerste en vooral juiste stap om het merk Laurence Delvallez te laten groeien? Om dat uit te klaren hebben we "het universum" van Laurence Delvallez (‘LD’) bepaald. Hét startpunt van het merkstrategisch groeitraject dat we voor het merk uitstippelden.

www.laurencedelvallez.be - @laurencedelvallez_jwls


MARNIX and ALLY dook met volle enthousiasme in het merk. Een deep-dive, een speurtocht. Samen met de oprichtster bepaalden we opnieuw de merkessentie van Laurence Delvallez om een échte persoonlijkheid te ontwikkelen voor het merk. Het merk heeft al een hele tijd de merkassociatie ‘statement jewelry’ verworven, maar we ontdekten gaandeweg nog zoveel meer.

We vertaalden onontgonnen lagen van het merk naar versterkende merkwaardes die de basis zijn voor de verdere merkpositionering. De huidige en toekomstige producten van het merk hebben namelijk iets gemeen: ze geven een ‘extra dimension’ aan je look, lifestyle of persoonlijkheid. Het bepaalt ineens de type producten die men nog mag verwachten in de collectie.

Created with care kwam ook aan bod. Het legt de nodige focus op de menselijkheid en authenticiteit van het merk. Een belangrijk onderdeel van het merkverhaal dat nu onvoldoende wordt verteld. Elk design wordt weliswaar uniek ontworpen door Laurence en geassembleerd in kleinschalige ateliers in België.
Deze merkwaardes zijn het kader en de fundering voor de verdere groei van de wereld van Laurence Delvallez.

Wij vroegen aan Laurence hoe ze dit traject zelf heeft ervaren en welke impact het heeft op de groei van haar merk en kregen de warme, positieve feedback.

1. Op welke manier heeft de merkstrategie bijgedragen aan het groeiplan van het merk Laurence Delvallez?

Eerst en vooral geeft de merkstrategie mij een vorm van rust en stabiliteit. Als ondernemer gaat er zoveel door je hoofd en je loopt bij beslissingen soms voorbij aan de essentie van je merk.

De merkstrategie brengt opnieuw structuur. Wie ben ik? Waar sta ik voor? Waar wil ik met mijn onderneming naartoe? Het is het best te vergelijken met een leven met en zonder gps. Het klinkt misschien wat dwaas, maar voor mij is een gps heel belangrijk. Het geeft mij peace of mind, vrijheid en de mogelijkheid om eens zot te doen, want ik ken het doel.

In de merkstrategie hebben we dat doel duidelijk gedefinieerd. En even belangrijk kwam er aan bod wat er nodig is dat doel te bereiken. Het is een proces, een ‘road-to-action’. Het traject was op zich een spiegel en daardoor heel verrijkend. Het laat toe om jouw merk eens vanop een afstand te zien.


2. Wat waren de eye-openers als het gaat om de groei van je merk?

  • We voelden de waarden van ons merk, maar we konden ze niet benoemen en tonen. De merkwaardes zijn nu onze kapstok geworden voor marketingacties en content creatie.
  • De focus en balans in de contentcreatie is duidelijker geworden. Menselijkheid en authenticiteit waren onderbelicht. We deden ook niet genoeg aan indirecte sales, namelijk klanten meenemen in het volledige productverhaal.
  • Iedere contentcreatie moet een bijdrage leveren aan het merk, sales of communitybuilding én strategisch ingezet worden als je er effectief vruchten van wilt plukken. We zijn meteen gestart met een contentplanning voor sociale media en onze content strategischer gaan invullen.
  • Bij alle beslissingen die we nemen, denken we beter na of het bij onze waarden past. We hebben dit ook meegegeven aan de medewerkers als kader om beslissingen te nemen.

3. Welke gouden tip heb je geleerd als het gaat om ‘brandbuilding’?

Wees trots op je product, maar ook op jezelf. Verstop je niet achter jouw product.
Je merkpersoonlijkheid is even waardevol als het product zelf.


Bedankt voor de mooie woorden, Laurence.
Het was voor ons heel inspirerend jouw merk te mogen bekijken van dichterbij én we zijn zeer tevreden dat je ermee aan de slag kan. We groeien graag met je verder!

Jij ook zin om je merk onder de loep te nemen?
Of niet alleen zin, maar ook nood?
Stuur ons een mailtje en bekijk samen met ons welke aanpak bij jou past!


An-Katrien Dullers
CEO - PR & Communication
an-katrien@marnixandally.com

Katherina Kitsinis
Merkstrateeg
katherina@marnixandally.com